Uzená polévka – jídlo z jednoho hrnce

28. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Maso vařte v osolené vodě spolu s bramborami, krupkami, cibulí, mrkví, petrželí a kořením.

Potřebné suroviny:

1 kg různého uzeného masa (nejlépe půl na půl libové a bůček)

1 mrkev

1 petržel

4 brambory, nakrájené na kostky

hrst krupek nebo krup

1 cibule

několik kuliček celého pepře a nové koření

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Maso vařte v osolené vodě spolu s bramborami, krupkami, cibulí, mrkví, petrželí a kořením. Až změkne, vyjměte ho a pokrájejte. Podávejte buď s křenem, nebo omáčkou. Zeleninu pokrájejte do polévky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme