Vyhledávání
Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí
V širším kastrolu uveďte do varu vývar a vsypte do něj zázvor, česnek, sójovou omáčku a bílou část cibulek.
Potřebné suroviny:
1 l drůbežího vývaru
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička drceného česneku
1 lžička sójové omáčky + k podávání
3 jarní cibulky, zelené části jemně pokrájené a bílé zvlášť
400 g kuřecích prsíček
1 okurka, pokrájená na „sirky“ a bez semínek
130 g tenkých rýžových (celofánových) nudlí
200 g brokolice, pokrájené
100 g zelených lístků (špenát, řeřicha atp.)
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce balzamikového octa
Postup přípravy:
V širším kastrolu uveďte do varu vývar a vsypte do něj zázvor, česnek, sójovou omáčku a bílou část cibulek. Přidejte kuře a kousky okurky, dobře přikryjte poklicí a vypněte plamen. Nechte na zbytkovém teple 10 minut, až kuře zkřehne, ale nevysuší se. Pak je spolu s okurkami vyjměte děrovanou naběračkou a uchovejte teplé, zabalené v alobalu. Vývar přeceďte a ve stejném kastrolu znovu zahřejte. Vložte nudle, aby byly ponořeny. Vsypte brokolici, přikryjte a na mírném plameni 5 minut povařte, až budou nudle vláčné a brokolice křehká. Sceďte a asi hrnek vývaru promíchejte s pokrájeným kuřetem. Na talíře rozložte lístky, nudle, kuře se šťávou, zeleninu, posypte zelenou částí cibulek a přelijte zálivkou z obou druhů oleje, sójové omáčky a octa.