Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí

19. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

V širším kastrolu uveďte do varu vývar a vsypte do něj zázvor, česnek, sójovou omáčku a bílou část cibulek.

Potřebné suroviny:

1 l drůbežího vývaru

1 lžíce strouhaného zázvoru

1 lžička drceného česneku

1 lžička sójové omáčky + k podávání

3 jarní cibulky, zelené části jemně pokrájené a bílé zvlášť

400 g kuřecích prsíček

1 okurka, pokrájená na „sirky“ a bez semínek

130 g tenkých rýžových (celofánových) nudlí

200 g brokolice, pokrájené

100 g zelených lístků (špenát, řeřicha atp.)

3 lžíce slunečnicového oleje

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce sezamového oleje

2 lžíce balzamikového octa

 

Postup přípravy:

V širším kastrolu uveďte do varu vývar a vsypte do něj zázvor, česnek, sójovou omáčku a bílou část cibulek. Přidejte kuře a kousky okurky, dobře přikryjte poklicí a vypněte plamen. Nechte na zbytkovém teple 10 minut, až kuře zkřehne, ale nevysuší se. Pak je spolu s okurkami vyjměte děrovanou naběračkou a uchovejte teplé, zabalené v alobalu. Vývar přeceďte a ve stejném kastrolu znovu zahřejte. Vložte nudle, aby byly ponořeny. Vsypte brokolici, přikryjte a na mírném plameni 5 minut povařte, až budou nudle vláčné a brokolice křehká. Sceďte a asi hrnek vývaru promíchejte s pokrájeným kuřetem. Na talíře rozložte lístky, nudle, kuře se šťávou, zeleninu, posypte zelenou částí cibulek a přelijte zálivkou z obou druhů oleje, sójové omáčky a octa.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme