Zapečená rajčata se žervé

4. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Pevná, zralá rajčata seřízněte v jedné třetině a vnitřek vydlabejte.

Potřebné suroviny:

6 rajčat

3 ks (300 g) žervé (Gervais Natur, které je 100% bez konzervantů)

2 lžíce olivového oleje + na zapečení

špetka chilli (není nutné)

hrst čerstvých bazalkových lístků

sůl na dochucení

6 sardelových oček (nebo trochu sardelové pasty)

100 g anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky či kostičky

 

Postup přípravy:

Pevná, zralá rajčata seřízněte v jedné třetině a vnitřek vydlabejte. Připravte si náplň. Smíchejte žervé, olivový olej a nadrobno nakrájené bazalkové lístky (pokud jste milovníky ostřejších chutí, můžete přidat špetku chilli). Směsí naplňte rajčata a navrch přidejte sardelku. Přiklopte odříznutým kloboučkem. Přemístěte do zapékací misky, pokapejte olivovým olejem, přidejte vydlabanou dřeň a posypte slaninou. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Podávejte nejlépe s křupavým pečivem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme