Vyhledávání
Zapečená rajčata se žervé
Pevná, zralá rajčata seřízněte v jedné třetině a vnitřek vydlabejte.
Potřebné suroviny:
6 rajčat
3 ks (300 g) žervé (Gervais Natur, které je 100% bez konzervantů)
2 lžíce olivového oleje + na zapečení
špetka chilli (není nutné)
hrst čerstvých bazalkových lístků
sůl na dochucení
6 sardelových oček (nebo trochu sardelové pasty)
100 g anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky či kostičky
Postup přípravy:
Pevná, zralá rajčata seřízněte v jedné třetině a vnitřek vydlabejte. Připravte si náplň. Smíchejte žervé, olivový olej a nadrobno nakrájené bazalkové lístky (pokud jste milovníky ostřejších chutí, můžete přidat špetku chilli). Směsí naplňte rajčata a navrch přidejte sardelku. Přiklopte odříznutým kloboučkem. Přemístěte do zapékací misky, pokapejte olivovým olejem, přidejte vydlabanou dřeň a posypte slaninou. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Podávejte nejlépe s křupavým pečivem.