Zeleninové ragout

17. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo.

Potřebné suroviny:

250 g karotky, podélně nakrájené

čtvrtina menší hlávky kapusty, nakrájené na menší kousky

250 g zelených fazolek, podélně přepůlených

1 středně velká kedlubna, pokrájená na silnější nudličky

2 lžíce másla – 100 ml suchého bílého vína

2-3 lžíce hladké mouky

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

citronová šťáva na dochucení

uvařené široké nudle k podávání

 

Postup přípravy:

V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem. Zalijte ji vínem a nechte odpařit alkohol. Poté zaprašte moukou, podlijte několika lžícemi vody a nezakryté nechte asi 10 minut za občasného promíchání (je-li potřeba, dolijte vodu) zkřehnout. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte promíchané se širokými nudlemi uvařenými podle návodu.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme