Vyhledávání
Zeleninové ragout
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo.
Potřebné suroviny:
250 g karotky, podélně nakrájené
čtvrtina menší hlávky kapusty, nakrájené na menší kousky
250 g zelených fazolek, podélně přepůlených
1 středně velká kedlubna, pokrájená na silnější nudličky
2 lžíce másla – 100 ml suchého bílého vína
2-3 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
citronová šťáva na dochucení
uvařené široké nudle k podávání
Postup přípravy:
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem. Zalijte ji vínem a nechte odpařit alkohol. Poté zaprašte moukou, podlijte několika lžícemi vody a nezakryté nechte asi 10 minut za občasného promíchání (je-li potřeba, dolijte vodu) zkřehnout. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte promíchané se širokými nudlemi uvařenými podle návodu.