Známe 6 potravin, které vám vykouzlí krásný úsměv

12. července 2020·Jídlo a pití·Redakce

Zdroj: Shutterstock

Pokud toužíte po krásně bílých zubech, nemusíte nutně utrácet za drahé zákroky v ordinaci. Naprosto si vystačíte s výletem do supermarketu. Fakt!

Krásný úsměv je nejhezčí šperk a bílé zuby k němu patří. Během dne jsou ale zuby vystaveny vlivům, které způsobují jejich zabarvení. Káva, cigarety, čaj, potraviny – nepřátel je celá spousta. Bojovat s nimi můžete fakt jednoduše!

Jablko

Jedno jablíčko denně a nebudete muset k doktorovi, říká se. A ne nadarmo. Jablka jsou plná vitamínů, které ocení naše tělo. Ale také zoubky. Už jen zakousnutí se do jablka očistí zuby od mechanických nečistot. Ovocná kyselina navíc odstraňuje žlutavé zabarvení.

Jahody

Blíží se jahodová sezóna. Dobrá zpráva je, že jahody toho spoustu dokážou. Výborně chutnají. Navíc jemná zrníčka lahodných plodů mají bělicí efekt. A jako bonus: neztloustnete z nich.

Ananas

Právě při vysokých letních teplotách chutná ananas výborně. Obsahuje hodně vody a má málo kalorií. Ideální letní osvěžení. Ananas v sobě ukrývá látky, které podporují tvorbu serotinu – to je hormon dobré nálady. Enzym bromelin zase pomáhá od zubního plaku.

Minerálka

Jasně, že čistá voda je k zubům šetrnější, než káva nebo čaj. Bublinky v minerálce navíc zuby čistí a zesvětlují.

Mrkev

Vlasy a pleť pravidelnou konzumaci mrkve ocení, to je stará pravda. Ocení ji ale i vaše zuby, protože vitamin A posiluje zubní sklovinu a činí ji odolnější proti škodlivým látkám.

Okurky

Okurky mají podobný efekt jako jablka. I když neobsahují kyselinu, zuby bělí. A jsou fajn na linii.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme