Kalhotkám a trenkám odzvonilo. Na trh přichází genderově neutrální prádlo

25. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Foto: Shutterstock.com

Švédská značka Kön představila novou kolekci genderově neutrálního spodního prádla. Společnost tak chce vyzdvihnout, že ne všechny produkty musí být kategorizovány pro muže a ženy. Proto vytvořili jeden druh spodního prádla z rostlinných textilií. Informovali o tom Novinky,cz.

“Nechci, aby všechno na světě bylo genderově neutrální, ale myslím si, že je důležité dát spotřebitelům schopnost definovat si některé produkty sami,” řekl zakladatel Bill Heinonen pro Novinky.cz. Vývoj prádla trval přes tři roky. Návrháři si vzali určité prvky z dámského a pánského spodního prádla a poté vytvořili univerzální tvar.

“Věříme v umění zachovat přírodní krásy. Zůstaňte věrni sami sobě a konečně se tak zbavíme zavádějícího ideálu krásy a štěstí,” píše na svých stránkách společnost Kön.  Spodní prádlo je z 95 procent vyrobeno z ekologické tkaniny, která je spřádaná z celulózových vláken stromů. Pět procent pak tvoří elastan, aby se zachovala pružnost genderově neutrálního prádla. “Látka je hedvábně hladká, prodyšná a mimořádně měkká,” popisuje společnost Kön.

Prádlo je jednoduché a zatím dostupné jen ve dvou genderově neutrálních barvách – černé a bílé. Výrobce produkt balí do 100 % recyklovatelné krabičky, protože značka si zakládá na ochraně životního prostředí. “Módní průmysl je jedním z největších znečišťovatelů na světě, proto musíme přemýšlet nad tím, jaký svět předáme budoucí generaci,” uvádí Kön.

Foto: Instagram konunderwear.

Co na to Jan Kraus? 

 

Články - další články

Doporučujeme