Každé ráno dostávala od kolegyně šálek kávy. Bohužel netušila, že ji má připravit o práci

22. října 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Alice Bordon z italského města Bra na svou kolegyni, Mariangel Cerrato, jen tak nezapomene. Několik týdnů si od ní nechala nosit kávu a ta ji s úsměvem obstarávala. Alice bohužel netušila, že kolegyně ji do kávy přidává sedativa. Žena totiž měla strach z propuštění. Soud ji potrestal čtyřmi roky vězení. O případu informoval server Novinky.cz.

Poprvé Mariangel kávu Alice donesla 6. října 2017. Bohužel se vůbec nejednalo o přátelské gesto. Kolegyně se domnívala, že se bude v práci propouštět a tak došla k závěru, že nejspíš propustí ji. Rozhodla se tedy z Alice udělat spící, práce neschopnou kolegyni, která bude často nemocná a kávu ji obzvláštňovala vysokou dávkou sedativ.

“Normálně kávu jen tak srkám, ale tehdy jsem jí do sebe kopla,” uvedla Alice pro deník La Stampa. Poté se ji udělalo naráz špatně. “Všechno zčernalo, připadala jsem si, jako když se vznáším,” popisovala svůj stav. Následně ji odvezli do nemocnice, kde měli podezření na mrtvici.

Vyšetření nic neprokázalo a žena vrátila zpět do práce, kde ji nadále Mariangel vesele obdarovávala po ránu kávou. Problémy se ale stupňovaly a vyvrcholily v moment, kdy Alice nabourala v malé rychlosti autem do zdi. Navštívila proto neurologa.

Před Vánocemi si Mariangel vzala na několik dní volno. Najednou motání hlavy a závratě zmizely. V ten moment Alice pojala podezření, že to má něco společného s ranní kávou. “Myslela jsem si, že by mohla být spojitost mezi mými stavy a kávou. Neurolog mi tehdy doporučil, abych měsíc nepila žádnou kávu, a to přesně jsem udělala,” popsala.

Najednou byla bez obtíží. Mariangel byla den, co den, více podrážděná a dokonce se s Alice hádala a ranní šálky kávy ji nutila. Žena tak pojala podezření a nechala si jednoho dne kávu zase přinést. Vypila ale jen půlku a zbytek odlila a poslala do laboratoře na testy. “Testy odhalily, že zkoumaná látka obsahovala asi desetkrát větší množství sedativ, než je doporučená denní dávka,” uvedla Alice. Následně se jí a policii podařilo kolegyni chytit přímo při činu. Po více než dvou letém procesu je  Mariangel Cerrato nepodmíněně odsouzena ke čtyřem letům vězení.

Články - další články

Doporučujeme