Chaloupka na kuří nožce? Muž postavil dům, který se může otáčet kolem své osy

12. října 2021·Koktejl·Marek Blažíček

Asi každý jsme viděl pohádku o Mrazíkovi a vybavíme si na legendární chaloupku na kuří nožce. Ač se to zdá neuvěřitelné, tak něco podobného dokázal postavit Vojin Kusic z města Srbac v Bosně a Hercegovině. Dům, který postavil se skutečně dokáže otáčet kolem své osy.

Pro netradiční stavbu se rozhodl kvůli svojí ženě.: „Když jsem stavěl náš dům, byla na téhle straně ložnice a na druhé dětský pokoj. Pak se to ale manželce nelíbilo, řekla, pojďme to otočit na druhou stranu, aby byl obývací pokoj vedle silnice, a takové všelijaké věci. Tak jsem změnil interiér, rozbil zdi a totéž mě pak čekalo i v přízemí. Už mě unavovaly její stížnosti a časté renovace našeho domu, a tak jsem řekl: Postavím ti rotující dům, abys sis ho mohla otáčet, jak chceš, dokonce i včetně vchodu. Až uvidíš, že k nám jde někdo nechtěný, prostě otočíš vstup na druhou stranu,“ komentoval svůj počin Vojin Kusic.

Stavení samozřejmě vyvolává pozornost všech kolemjdoucích. Rychlost otáčení se dá nastavit různě – při té nejpomalejší trvá čtyřiadvacet hodin a ta nejpomalejší trvá pouhých dvaadvacet sekund.

Zdroj videa: YouTube

Koktejl - další články

Doporučujeme