Další seniorka se stala obětí podvodu a přišla o 11 tisíc korun. Jen chtěla být zdravá

13. dubna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Profimedia)

Čtyřiaosmdesátiletou seniorku ve Frýdku-Místku podvedli muž a žena, po kterých nyní pátrá policie. Postupně jí ukradli dva prsteny v hodnotě 11 tisíc korun. Důvěřivá žena první muži dala, protože ji nabídl, že ho odnese k farářovi a nechá ho posvětit, aby byla zdravá. Druhý prsten později vydala stejnému páru, aby dostala zpět ten první. Policie prosí veřejnost o pomoc s pátráním. Informuje o tom CNN Prima News.

Když za stařenkou sedící na lavičce na autobusové zastávce přišel muž se ženou a dali se s ní do řeči, v dobré víře jim dala svůj prsten. Nabídli jí totiž, že ho odnesou k farářovi, který ho posvětí, což jí přinese zdraví. Stalo se tak 24. března ve Frýdku-Místku.

Když se po dvojici slehla zem a žena marně čekala na to, až ji posvěcený prsten přinesou domů, jak slíbili, tušila, že to není jen tak. Jelikož svět je malý a Frýdek-Místek ještě menší, žena o týden později na dvojici náhodou narazila na náměstí. Chtěla svůj prsten vrátit, dvojice však přišla s další lží.

“Následovala je až k dopravnímu hřišti na ulici Pionýrů, kde se posadila na lavičku. Dvojice využila její slabé chvíle a pod záminkou, že jim musí dát ještě druhý prsten, aby jí vrátili ten první, jí neznámá žena z prstu stáhla další zlatý prsten. Poté oba z místa odešli,” uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová. Žena se styděla, a tak věc neoznámila hned policii. Naštěstí se ale později svěřila své vnučce, která ji odvezla na policejní stanici a celou věc nahlásily. Pachatelům hrozí až 2 roky vězení.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme