Do Británie na Silvestra připlul masivní mrož atlantský. Zatoulal se tam z Kanady

2. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: ČTK)

Na Silvestra se v britském Scarborough nestačili divit. Na pobřeží hrabství Yorkshire připlul mrož atlantský, přezdívaný Thor. Podle odborníků zvíře připlulo z Kanady. Informoval o tom server The Telegraph.

Není to poprvé, co zvíře bylo spatřeno na pobřeží. Podle serveru mrože už spatřili v Hampshire, ale také v Nizozemí a ve Francii. 31. prosince se objevil ve Scarborough. V momentě, kdy se o tom lidé ve městě dozvěděli, tak se na něj šli všichni podívat.

Proto museli záchranáři okolo zvířete vytvořit bezpečnostní zábrany, aby se k němu veřejnost nepřibližovala. Také předpokládají, že se sám vrátí do svého arktického prostředí. Bohuže, to může ovlivnit to, že aktuálně mrož čelí velkému stresu a jelikož i málo odpočívá a je neustále na cestě. Tak to může jeho návrat domů výrazně ovlivnit.

“Máme na místě veterináře, kteří na mrože aktuálně dohlíží. Také jsme oblast uzavřeli, aby si mohl pořádně odpočinout a nabral sílu, kterou potřebuje na svou dlouhou cestu zpět,”sdělil médiím mluvčí tamní charity.

Koktejl - další články

Doporučujeme