Dopis dorazil do schránky po více než sto letech

21. února 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Tak tento dopis má za sebou rozhodně hodně dlouhou cestu. Původní odesílatel jej odeslal z jihoanglického Bathu do Londýna v roce 1916. A až teď doputoval do cíle. Bohužel ale do schránky mladého muže, který s rodinou příjemce nemá nic společného. O kuriózním případu informoval server BBC.

Občas se stane, že pošta dopis nedoručí nebo se někde během cesty zatoulá. Tento dopis ale putoval do Londýna více než sto let. Dokonce na něm je ještě známka s portrétem krále Jiřího V.

Psaní dorazilo do schránky sedmadvacetiletého Finlay Glena. Když z obálky zjistil, že dopis je starý více než 100 let, rozhodl se ho otevřít. Podle historika, který jej poté prozkoumal zjistil, že dopis byl určen nějaké Katie, což by podle něj mohla být manželka tamního obchodníka s poštovními známkami Oswalda Marshe.

Katie jej poslala během dovolené na Bathu rodinná přítelkyně Christabel Mennell. V něm se svěřuje s nachlazením a že se cítí dost zahanbeně. Za co ale, není zřejmé.

Dopis nadále zůstává v rukách nálezce. “Pokud budou příbuzní chtít, klidně se mohou zastavit,” sdělil BBC Finlay. Proč se dopis dostal do schránky až po tak dlouhé době, neví ani britská pošta. “Chápeme, že lidi bude historie tohoto dopisu zajímat, ale nemáme žádné informace, co se v tomto případě mohlo stát,” uvedla v prohlášení.

Koktejl - další články

Doporučujeme