Dost děsivé! Ruska se snaží vyšlechtit kočku s lidskou tváří

16. července 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Chovatelka z Ruska má vskutku prapodivný koníček. Momentálně se snaží vyšlechtit nový druh kočky, která by měla rysy co nejpodobnější těm lidským. Byla by to teda kočka s lidskou tváří. Její záměr se setkal s nadšením i s kritikou. Ať tak či onak, představa takové kočky v nás vyvolává spíše děs a hrůzu. Svými koťaty se chlubí na instagramu.

Taťána Rastorguevová má nespočet příznivců, odpůrců, ale především spoustu sledujících na instagramu. Chovatelka totiž zaujala svým záměrem vyšlechtit kočku, jejíž tvář by připomínala lidskou. Její účet sleduje přes 127 tisíc lidí. A reakce jsou skutečně rozporuplné.

Její zatím nejpovedenější a také nejpopulárnější “exemplář” se jmenuje Valkyrie. Pohled na ni vás opravdu zarazí. Na sociálních sítích je hvězdou a jedná se o druh mainské mývalí kočky.

Ale i z jiných jejích koťat a koček vás bude mrazit. Jejich pohledy mířené přímo do kamery a svraštělé obočí zapříčiní, že máte pocit, že jde o nějakou zakletou čarodějnici do těla kočky. Anebo se vám vybaví muzikál Cats, kde jsou zpěváci a tanečníci nalíčeni do podoby koček tak, že vypadají úplně stejně jako tyhle miciny.

Těžko říct, zda je to spíše fascinující nebo děsivé.“Je to divné, zajímavé, ale hlavně divné,” napsal jeden z uživatelů.

Koktejl - další články

Doporučujeme