Jako z hororu. Na Aljašce objevili muže, kterého několik nocí za sebou terorizoval medvěd

27. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Americké pobřežní stráži se shodou náhod podařilo objevit muže izolovaného v aljašské divočině, na kterého několik nocí útočil medvěd grizzly. Muž neměl šanci přivolat si pomoc. Jen se štěstím se mu podařilo na sebe upozornit kolem prolétající helikoptéru, která jej převezla se zraněními do nemocnice.

Zhruba šedesátiletý muž bydlel od 12. července sám ve skromné boudě, která je určena pro horníky několik desítek kilometrů od města Nome na západě Aljašky. Jednoho dne na něj zaútočil velký medvěd grizzly a odtáhl ho k místní řece. Muži se podařilo uniknout a schovat se do boudy.

Následujících několik nocí ale musel čelit útokům od stejného medvěda, který podle záchranářů vyrval dveře od jeho příbytku. Muž měl jen omezený počet nábojů a záchranářům pak sdělil, že několik nocí nespal, protože se bál, že se zvíře vrátí.

Záchrana muže přišla v pravý čas, ale bylo to velká náhoda. Helikoptéra pobřežní stráže směřovala do města Nome, z něhož měla následující den odvézt skupinu vědců na průzkumnou misi. Piloti se však podle svých slov v jednu chvíli chtěli vyhnout skupině mraků, a tak odbočili asi kilometr z plánovaného kurzu.

Díky tomu se dostali kousek od boudy, na kterou napsal zoufalý muž nápis “SOS”. Při zvuku blížícího se stroje vylezl ze svého příbytku a signalizoval, že je v nesnázích. Posádka ho vzala do nemocnice v Nome, kde mu lékaři ošetřili zranění na těle a noze, která ho ale neohrožovala na životě.

Tím skončila týdenní muka, která list The New York Times přirovnal k filmu REVENANT Zmrtvýchvstání s odkazem na snímek z roku 2015, v němž je hlavní hrdina napaden medvědem a následně se těžce raněn probíjí severoamerickou divočinou. “Kdybychom byli ve vedlejším údolí, zcela bychom jej minuli,” řekl jeden ze členů posádky Jared Carbajal.

Koktejl - další články

Doporučujeme