Karma z Česka: Po výsměchu finskému hokejistovi rychle sklaplo. Češi ho teď šikanují

9. ledna 2024·Koktejl·Redakce

Kasper Halttunen (Foto: Profimedia)

Během hokejového utkání o bronz na Mistrovství světa hráčů do 20 let se o rozruch postaral 18letý Fin, který se okatě posmíval českému týmu a na protihráče dělal posměšné posunky. Po tom, co nakonec český tým zvítězil 8:5, seděl zdrcený posměváček sklesle na ledě. Češi si ho nyní na sociálních sítích dobírají. Zastal se ho novinář Robert Rampa.

Finský juniorský hokejista Kasper Halttunen se během utkání o bronz s Českem moc sympaticky nepředvedl. Když zpočátku Finové vedli, posmíval se českému týmu a na protihráče dělal posměšné grimasy, které působily velice dětinsky a nedůstojně. Když pak Češi otočili, a nakonec vyhráli nad Finskem 8:5, byly záběry mladého Halttunena, sedícího zničeně na ledě, velké zadostiučinění.

Video, kde je znát zvrat v jeho náladě, pobavilo mnoho lidí a Kasperovi neváhali psát na jeho sociální sítě.Karma from Czechia, thanks baby,”napsal mu jeden z uživatelů na instagramu. “Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp,” píše další. “Smát ses mohl chvíli, ale plakat budeš dlouho,” přidává se další z mnoha.

@jefry_lol5

CRY #ms20#hockey#czech#czechhockey#cry#czevsfin#u20#wjc#finland

♬ original sound – DnsT3r

I přes jeho dětinské chování to už někteří uživatelé začali přehánět a urážky, kterými Kasperovi plní instagram, už hraničí s kyberšikanou. Kvůli tomu se našli i lidé, kteří si uvědomují, že je finský hráč ještě mladý kluk, který byl jistě v tu chvíli pod velkým emočním tlakem.

“Fandili jste hokejistům na MS juniorů? Prosím, kvůli tomu se přece nemusíte chovat jako úplný hovada. Ještě teď Kasperu Halttunenovi skáčou na IG stovky výsměšných a většinou trapných až nechutných komentářů od Čechů. Tomu klukovi je 18. Hrál nejdůležitější zápas kariéry a dělal všechno pro to, aby jeho tým zvítězil. Hecoval soupeře, vypadalo to hloupě a mně samotnému ten zvrat přijde vtipnej. Ale nikomu neublížil. Tak jak někomu může přijít normální jít na jeho profil a zamořit mu každou z 10 fotek, i ty nejstarší z roku 2021, které nemají s MS nic společného, tisíci a tisíci urážkami? Co to je za odpornost? Přestaňte s tím. Je to hokej. Hra, co nás má bavit. Ne týrat mladý kluky. 99 procent z vás nemá tušení, co se na hřišti odehrává za emoce,” vyjádřil se novinář Robert Rampa.

Koktejl - další články

Doporučujeme