Kdy je nejvyšší čas začít péct vánoční cukroví? Poradíme vám

24. listopadu 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Vánoční svátky jsou tady za pár týdnů a každá správná hospodyňka by už měla přemýšlet o tom, jaké cukroví bude letos podávat. Některé druhy se musí péct s předstihem, víte o které se jedná? A které naopak můžete nechat na poslední chvíli? Se serverem Maminka.cz vám přinášíme osvědčené rady, jak na to.

Období čekání na Ježíška je pro mnoho lidí jedním z nejkrásnějších v roce. Čtyři týdny před Štědrým dnem totiž domácnosti začínají vonět po skořici, perníku a rumovém aroma. Většina hospodyněk totiž začíná s pečením cukroví. Konec listopadu jednoznačně patří pečení perníčků. Ty totiž potřebují čas na to, aby se rozležely a změkly.

View this post on Instagram

A post shared by Frčím na perníku | PERNÍČKY (@frcimnaperniku)

Tři týdny před Vánoci se pusťte do lineckého, vanilkových rohlíčků nebo pracen. Ideální je péct vždy o víkendu. Je dobré, když těsta jsou uleželá alespoň několik hodin. Těsto si tak připravte již klidně den dopředu. S lepením lineckého ale ještě počkejte. Tento druh cukroví je zpočátku křehký a má tendenci se lámat, proto ho nechte uležet.

View this post on Instagram

A post shared by Kristina Bresto (@kristinabresto)

Třetí adventní týden se vrhněte na ořechové a plněné druhy jako třeba išlské dortíky nebo ořechové kytičky. Můžete také začít slepovat linecké.

View this post on Instagram

A post shared by jsemjakasem (@jsemjakasem)

Týden před Vánoci je věnován nepečenému a krémovému cukroví. Dobré je si připravit všechny máslové a pudinkové krémy. Je také čas na vosí hnízda a různé kuličky. Cukroví pak určitě skladujte v chladu, aby vydrželo co nejdéle.

View this post on Instagram

A post shared by l e n k a  g a b r i e l o v a (@gabrilenka)

Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví? Napište nám na facebook!

Koktejl - další články

Doporučujeme