Keňskou vesnici vyděsil lev ve křoví. Neuvěříte, co to ve skutečnosti bylo

9. května 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Do Keňské vesnice byli přivoláni strážníci, protože místní obyvatele vyděsil lev, který se údajně toulal po zahradě jedné z usedlostí. Když policie dorazila, našla něco úplně jiného. Ze křoví na ně sice koukal lev, byl ovšem jen natisknutý na igelitce. Informoval o tom web BBC.

Je pochopitelné, že se obyvatelé jedné vesnice v Keni vyděsili, když slyšeli, že se po jedné zahradě potuluje lev, a tak není divu, že zavolali strážníky, aby tento problém vyřešili. Patrně takový inceident není v Keni zase tak nepředstavitelný, jako například u nás. Nicméně v této oblasti prý místní policie již dlouho neobdržela žádnou zprávu o zatoulaných lvech. Místní si ale stěžovali, že se jim v poslední době ztrácí dobytek.

Muž, kterého lev schovaný v křoví vyděsil, kontaktoval úřady. Policie tedy zařídila, aby se všichni schovali do bezpečí a dále řešení situace převzali ochránci zvířat. Po kočkovité šelmě nebylo nikde ani vidu ani slechu. Šlo totiž o pouhý natištěný obrázek lva na igelitce, ve které sousedka předpěstovávala avokádovníky.


V době incidentu nebyla tato žena doma. Když přišla, strážníci ji informovali, že se po zahradě nejspíš potuluje lev, a aby šla jiným vchodem. Spojitost mezi touto zprávou a její igelitkou ji nejprve nenapadla. “K incidentu jsme přistupovali s velkou opatrností a vážností. Nejprve jsme se ujistili, že jsou všichni v bezpečí, pak se tím zabývali ochránci přírody a zjistili, že šlo o tašku,” uvedl policista.

Koktejl - další články

Doporučujeme