Kočky rozhodně nejsou nudná stvoření. Tady je 11 důvodů, proč jsou vtipné

1. února 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Kočky se v posledních dvou stoletích těší větší popularitě, než tomu bylo v historii. I když se stále drží na druhé pozici za psy, mají spoustu skvělých vlastností. Jednou z nich je úžasná schopnost rozesmát své okolí a odlehčit jakoukoliv situaci.

1. Nepředvídatelnost

Kočky mají chování extrémně nepředvídatelné. Řadí se mezi ně například náhlé výbuchy energie, kvůli kterým jsou schopny běhat po domě jako šílené. Také akrobacie, kdy přeskakují z jednoho úzkého povrchu na druhý. To pak pobaví nejednoho páníčka.

2. Nepříjemné situace

Říká se, že kočičí pohyby jsou ladné. Ovšem pokud kočka špatně odhadne vzdálenost při skoku, dochází pak k tomu, že se dostane nečekaně do nepříjemné situace. Například nedoskočí na vybrané místo a při pádu něco rozbije. Páníček je potom na svého zvířecího miláčka naštvaný. Popřípadě pokud žije s ostatními zvířaty, tak si dokážou pěkně vjet do vlasů, když zrovna nemají dobrý den.

3. Zvědavost

Kočky jsou obecně zvědavé stvoření. To je pak přivádí do vtipných situací. Například se vtěsnají do úzké krabice, která následně pod tíhou jejich objemu praskne. To pak vykouzlí úsměv na tváři nejednomu páníčkovi.

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

4. Pěvecký talent

Kočičí repertoár je plný překvapivých vokalizací. Od vtipného mňoukání po předení. Nečekané zvuky často majitele zaskočí a mohou být i docela zábavné.

5. Hravost

Občas to nevypadá, ale kočky jsou velmi hravá stvoření. Rády loví, a tak doma často napadají vlastní hračky. Což může vypadat velmi komicky.

6. Moderní technologie jsou super hračka

Kočky, které občas zabloudí k moderním technologiím, se většinou chovají velmi vtipně. Například pracujete na počítači, kočka vás vyruší a začne pronásledovat kurzor na obrazovce, po kterém vesele ťapká tlapkami. O zábavu je rázem postaráno.

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

7. Mim je jejich druhé jméno

Mimika je u koček velmi populární. Ať už na vás třešťí oči a vypadá to, jako by si říkaly, a to děláte zase co? Nebo je přimhouří pohrdáním. I to mezi vámi vytváří vtipný dialog.

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

8. Osobitost

Každá kočka má něco specifického v chování. Může zvláštně mňoukat, mít netradiční polohu při spaní apod. Právě toto jedinečné chování je pak pro vás úžasným zdrojem smíchu.

9. Trapas

Přijde k vám návštěva a vaše kočka se rozhodne zrovna si zaskákat z jedné skříně na druhou. Bohužel se jí to nepodaří a dostane nejen sebe, ale i vás do trapné chvíle.

10. Herecký talent

Věděli jste, že existují tzv. kočičí herečky? Zde se řadí micky, jejichž reakce je na danou věc přehnaná. Například se lekne nečekaného zvuku v televizi, nadskočí a vás její reakce opět pobaví a ještě ji okřiknete s tím, aby nepřeháněla.

11. Netradiční spací polohy

Kdyby měl někdo dostat ocenění za opravdu netradiční polohu ve spánku, dostaly by ho s jistotou kočky. Dokážou totiž usnout v poloze, která odporuje fyzikálním zákonům. A právě tyto vynalézavé polohy vás s jistotou rozesmějí.

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Koktejl - další články

Doporučujeme