Lidé v Anglii mají o pořádek postaráno. Odpadky tam sbírá fenka ve vánočním kostýmu

28. prosince 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

V anglickém městě Hereford má úklidová služba nečekaného pomocníka. Pětiletou kříženku Millie její majitel vytrénoval na uklízení odpadků. Informaci uvedla agentura AP.

Říká se, že starého psa novým kouskům nenaučíš, ale o pětileté fence Millie z britského Herefordu na jihozápadě Anglie to rozhodně neplatí. Kříženka se naučila velmi chytrý trik. Zatímco po většině psů musí ve městech uklízet spíše lidé, tento pes naopak uklízí nepořádek po lidech. Stačí, aby její páníček ukázal na smetí, které vidí na ulici, a fena promptně odpadek sebere a donese do nejbližšího koše. V předvánoční čas je u toho oblečená do vánočního oblečku opatřeného imitací sobího paroží.

Jejím majitelem je Alfie Kitson, který se v důchodu odstěhoval do Španělska. Právě zde si společně s manželkou Judith pořídil psa z útulku. Millie za sebou neměla jednoduchý život. Jako osmiměsíční štěně byla nalezena v pytli na odpadky přivázaná k větvím stromu. Ve španělské Malaze fenku začal její páníček učit sbírat odpadky.

Millie je chytrý a hravý pes, tak jsem si řekl, že ji naučím pár zábavných kousků,“ popsal Kitson. Manžele ale život ve Španělsku omrzel, a tak se vrátili do rodné Anglie. A učenlivá fenka vyrazila s nimi. Bohulibou zálibu spolu tak pán a jeho věrný pes mohou provozovat i v Británii. „Jen bych si přál, aby lidé po sobě více uklízeli, aby to za ně nemusel dělat pes,“ říká naoko rozhořčeně Alfie Kitson.

Koktejl - další články

Doporučujeme