Málem ho snědl keporkak, ale k smrti už byl blízko. Američan přežil tragickou nehodu letadla

17. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační obrázek (Zdroj: Shutterstock)

Ještě před několika dny lovce humrů Michaela Packarda nikdo neznal. Poté, co se na třicet vteřin ocitl v tlamě keporkaka, o něm mluví celý svět. Není to ale poprvé, co Američan přežil svou vlastní smrt. Po pádu letadla v roce 2001 musel zvládnout dvě noci v džungli.

Když se minulý týden objevil Michael Packard v tlamě obrovského kytovce, myslel si, že je s ním konec. V duchu se loučil s dětmi a manželkou. Zvíře ho nakonec vyplivlo a Američan teď má na kontě opravdu jedinečný příběh. Není to ale poprvé, co byl lovec humrů blízko smrti. Před dvaceti lety přežil havárii letadla v Kostarice, při kterém zemřeli tři lidé.

Malé letadlo se zřítilo do džungle a muž utrpěl vážná zranění. I přesto ale dokázal daleko od civilizace s dalšími čtyřmi lidmi přežít až do příchodu záchranářů. “Další noc už by nepřežil,” uvedl tehdy pro agentury AP záchranář Luis Blanco, který u nehody zasahoval. Muž se z těžkých zranění nakonec zotavil a pokračoval v lovení humrů, které ho živí od roku 1998.

Mezi čelistmi obrovského tvora byl podle svých slov třicet vteřin. Keporkak se nakonec vydal ke hladině a vyplivl ho, i pro něj samotného muselo být velké překvapení, co se mu to přimotalo do potravy. Podle mořských odborníků tohle keporkaci normálně nedělají. Pro tyto tvory je to jako kdyby člověku do pusy vletěla moucha.  I při hledání potravy občas něco přehlédnou.

Koktejl - další články

Doporučujeme