Mattel začíná recyklovat hračky, stačí mu poslat ty staré a nepoužívané

16. května 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová·ČTK

Foto: Shutterstock

Americký výrobce hraček Mattel vyzývá děti, aby vracely panenky Barbie, autíčka Matchbox a stavebnice Mega Bloks, se kterými si už nehrají. Společnost je recykluje a udělá z nich nové hračky. Cílem programu PlayBack, o kterém firma informovala tento týden, je používat do roku 2030 ve všech produktech a baleních recyklovaný materiál.

“Program Mattelu PlayBack je velkým krokem,” myslí si Jim Silver, který řídí společnost TTPM, jež analyzuje trh s hračkami. “Klienti jsou čím dál obezřetnější ohledně budoucnosti a stále více se přiklánějí k ekologii,” dodal.

Společnost své zákazníky vyzývá, aby své staré hračky poslaly do Mattelu, kde se roztřídí, rozdělí se na jednotlivé typy materiálů, zpracují a recyklují, popřípadě se využijí energeticky.

V dubnu Mattel představil Teslu Roadster, první uhlíkově neutrální autíčko od Matchboxu, vyrobené z 99 procent z recyklovaných materiálů – zinku, nerezové oceli a plastu.

“Vzhledem k tomu, že program recyklace odstartoval Mattel, jedna z velkých společností tohoto odvětví, mám za to, že ostatní se brzy přidají,” uzavřel Silver .

Koktejl - další články

Doporučujeme