Nadaný sportovec (✝32) tragicky zahynul. Partnerka s ním posmrtně počala dítě

4. července 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Foto: Ellidy Vlug / Instagram @ellidy_

Ty nejpodivnější příběhy někdy píše sám život. Když dvojnásobný mistr světa ve snowboardcrossu Alex Pullin (✝32) zemřel při tragické nehodě, odmítla se jeho přítelkyně smířit s tím, že už nikdy nestihnou založit vytouženou rodinu. Rok po jeho smrti proto využila jeho sperma k umělému oplodnění a již brzy se dočká miminka.

Mladá žena jménem Ellidy Vlug si v posledním roce zažila ten největší žal a zároveň obrovskou radost. Začátkem loňského července předčasně vyhasl život její životní lásky, snowboardcrossového závodníka Alexe Pullina. Sportovec vyrazil rybařit na moře v australském Queenslandu, z neznámých příčin se ale dostal do problémů a když jeho tělo objevil potápěč, který v místě šnorchloval, už mu nebylo pomoci.

Ellidy Vlug s Pullinem plánovala prožít celý svůj život. Dvojice již nějaký čas věděla, že by brzy rádi na světě přivítali miminko a zdálo se, že mají všechno teprve před sebou. Po nehodě byl ale ze dne na den všem nadějím konec.

Zoufalá žena se nakonec odhodlala k netradičnímu kroku. Tolik toužila po potomkovi se zesnulým partnerem, že mu posmrtně nechala odebrat sperma a podstoupila umělé oplodnění. A zadařilo se.

“Bubba Chump se narodí v říjnu. Tvůj tatínek a já jsme o tobě snili mnoho let, a i přes nečekaný srdcervoucí zvrat v půlce cesty jsem pyšná na to, že mohu oznámit, že se část fenomenálního Chumpyho vrátí na tento svět,” napsala na sociální sítě, kde dokumentuje svou unikátní životní cestu.

View this post on Instagram

A post shared by El Pullin (@ellidy_)

“V době, kdy měla má životní láska nehodu, jsme zrovna doufali, že ten měsíc otěhotním. Pokoušeli jsme se o dítě. Umělé oplodnění jsme plánovali, ale netušila jsem, že tím nakonec budu procházet sama. Je to sice hořkosladké, ale nikdy jsem si ničím nebyla jistější a nikdy jsem se na nic tak netěšila,” popsala žena.

Partneři spolu byli osm let a o dítě se pokoušeli již za Pullinova života, nebyl proto problém přesvědčit jeho rodiče, aby s odběrem genetického materiálu souhlasili. Odběr musel podle australské legislativy proběhnout do 36 hodin od úmrtí.

View this post on Instagram

A post shared by El Pullin (@ellidy_)

“Přiletěli i Chumpyho rodiče, aby podepsali veškeré právnické a zdravotnické dokumenty, a měli jsme štěstí, že se lékaři podařilo odebrat velmi zdravý vzorek,” svěřila se nastávající matka v podcastu Darling, Shine!.

“Vím, že to nebude lehké, ale mám kolem sebe obrovskou podporu svého okolí. Alex byl moje spřízněná duše, a i když mi lidé radili, abych počkala pár let, nechtěla jsem, jsem ráda, že to vyšlo tak, jak to je,” pochvaluje si.

Foto: Shutterstock

Koktejl - další články

Doporučujeme