Nemůžete od sebe rozeznat dvojčata? Tenhle tatínek za to schytává strašnou kritiku

18. února 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

S dvojčaty je to někdy náročné. Kromě toho, že je s nimi dvakrát tolik starostí než s jedním dítětem, možná vás už někdy napadlo, jak rodiče děti, které jsou si podobné jako vejce vejci, poznávají. No, maminky mají jednoduše instinkt a tatínci nějaké své poznávací znamení. Informoval o tom The Daily Star.

Mnoho lidí si řekne, že možná ani není možné, aby měli rodiče nějaký problém s rozeznáváním vlastních dětí. Jenomže pokud se narodí dvojčátka, není u nich obvykle jako u mimin příliš znaků, díky kterým je rozeznat. Jedné nejmenované mamince z Británie se podařilo tímhle zmást nejen kamarády, ale i vlastního manžela a otce dvou dětí. Už od začátku měl totiž problém poznat, který z chlapců je který.

Muž, který si nepřál být jmenován, se svěřil s tím, že když se děti narodily, myslel si, že nebude problém je rozeznávat. Jenomže zatímco jeho žena je s nimi neustále, on chodí do práce a večer pak netuší, který ze synů je který. A ona se za to na něho často naštve.

“Moje žena si myslí, že oblékat chlapce do stejného oblečení je roztomilé. V tom má možná pravdu, ale já potom opravdu nevím, který je který. Mockrát se na mě rozzlobila, když jsem jednoho z nich oslovil špatným jménem. A tak jsem se snažil vymyslet, jak je rozpoznat,” přiznal se zoufalý otec.

Nakonec se rozhodl smývatelným fixem nakreslit oběma dětem na ručičky tečky. Jednomu na pravou, druhému na levou dlaň. Podle toho je několik dní poznával a zdálo se, že nikde není problém. Jenomže pak jeho trik manželka prokoukla a naštvala se. “Moje žena se na mě naštvala, že jsem neschopný a nedokážu rozpoznat vlastní děti. Sebrala se i s nimi a na několik dní odešla z domu. Dnes už se sice vrátila, ale stále se mnou nemluví. Já ale opravdu nevím, co dělat. Své děti miluji, ale jsou jednoduše úplně stejné,” hájí se nešťastník.

Článek dlouho nezůstal bez komentářů. Mnoho lidí se staví na stranu ženy. Podle nich je jednoduše smutné, když otec nepozná vlastní děti. Pár lidí se ho ale zastalo a chápe, že i když syny miluje, je pro něho těžké u dvou mimin poznat, které je které.

Koktejl - další články

Doporučujeme