Nerozlučná dvojka. Pes má za nejlepší kamarádku kozu

3. dubna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Do jednoho zvířecího centra v USA se dostala dvojice zvířat, která byla doslova nerozlučná. Pejsek měl v koze nejlepší kamarádku, a tak zaměstnancům útulku nezbylo nic jiného, než jim najít takového páníčka, který si je vezme oba. Informoval o tom server The Washington Post.

Pes Felix a koza Cinnamon (v překladu skořice pozn. red.) skončili v útulku, protože jejich majitel musel do nemocnice a neměl se o ně kdo postarat. Normálně by koza v útulku být neměla, ale v tomto případě byli zaměstnanci nuceni udělat výjimku, protože pejsek byl na svou kamarádku zvyklý.

Nejprve je dali do samostatných ubykací, ale koza neustále bečela a chtěla za Felixem. Došlo nám, že ti dva musejí zůstat pohromadě,” uvedla ředitelka útulku Jennifer Federic. Od té doby jsou opět spolu. Jednoduše, kam jde pes, jde i Cinnamon.

Zvířata měla být v útulku původně jen na přechodnou dobu, bohužel se jejich pán už neukázal, a tak jim zaměstnanci začali hledat nový domov. Napsali výzvu na sociální sítě a netrvalo dlouho a Felix s Cinnamon už mají nového milujícího pána.

Koktejl - další články

Doporučujeme