Nevíte co s penězi? Nechte se inspirovat neuvěřitelnými historkami ze života zbytečně bohatých lidí

7. ledna 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Že se Leonardo DiCaprio oddával s Margot Robbie vášnivému sexu na haldě peněz ve filmu Vlk z Wall Street není nic proti tomu, za co se tito lidé rozhodli dát peníze, o které očividně nemají nouzi. O bizarní historky se podělili lidé pracující pro miliardáře na sociální síti Reddit.

Nám, obyčejným smrtelníkům, se občas stane, že stojíme v drogerii a nemůžeme se rozhodnout, kterou barvu rtěnky si koupíme, tak se plácneme přes kapsu a vezmeme si jich víc. Jenže lidé, o kterých bude v tomto článku řeč, dělají to samé, ale s auty. Také posílají své domácí mazlíčky privátním letadlem nebo si pořizují brnění pro kočky a myši. Z požadavků těchto lidí se vám zatočí hlava.

Nevíte jakou barvu? Kupte všechny

“Když chtějí lidé ve Velké Británii koupit jaguára, přidělí jim speciálního školeného prodejce. Jedním z nich byl můj kamarád Chris,” uvádí jeden z těch, co se na Redditu podělili o své příběhy. “Jednou si saúdský princ chtěl koupit zbrusu nový model auta, takže se sešli a strávili nad tím celý den. Myslím, že cena za vůz byla 125 tisíc liber (více jak 3 a půl milionu korun). Pak došlo na rozhodování o barvě, tehdy byl výběr z 16 odstínů. Druhý den princ přišel se zprávou, že vyřešil své dilema ohledně barvy. ‚Objednám si od každé barvy jeden vůz,‘ odpověděl. ‚Pošlete mi těch 16 aut letadlem do Saúdské Arábie‘, dodal.” Taková provize musela být fajn.

Opancéřované kočky… a myši

“Byl jsem správcem domu u jedněch z nejbohatších lidí v našem městě. To nejlepší, co jsem kdy viděl, bylo, že manželka toho podnikatele nechala vyrobit brnění pro kočky. A to vystavila vedle maličkých brnění pro myši.”

Privátní let pro privátního pejska

“Žena, která vlastnila privátní letadlo, mi jednou řekla, abych zaplatil za let jejího psa. Letěl do New Yorku na trénink, stálo to 45 tisíc dolarů (téměř milion korun).” Ještě víc na hlavu postavené je to, že na palubě letadla žádný jiný pasažér nebyl.

Kdo by kupoval nové oblečení?

“Můj kamarád pracoval jako řidič u zámožné arabské rodiny, v jejím evropském sídle. Jednou jejich syn zapomněl část věcí na pólo, takže mu to poslali rodinným tryskáčem ze Středního východu do Evropy. Z letiště to pak řidič vezl další čtyři hodiny k místu určení.” Že by se jim to vyplatilo víc, než koupit nové vybavení? nebo byl součástí zapomenutých věcí i kůň?

Třicet dortů k ničemu

“Pracoval jsem pro syna arabského miliardáře. Jednou jsem byl svědkem toho, jak utratil 16 tisíc dolarů (350 000 korun) za peněženku, luxusní se zlatými hroty. Měl i boty zdobené zlatem. Pamatuji si, že jeden rok dostal k narozeninám přes třicet dortů, velice drahých dezertů. Řekl nám, ať je necháme na zemi v hale před jeho pokojem. Chodili jsme kolem nich dva týdny, než poručil, ať je všechny vyhodíme.” Co by za to děti v Africe (nebo kdekoliv jinde na světě) daly.

Špatný odstín mramoru

Jednou jsem pracoval pro super bohatou rodinu. Nejšílenější věc, kterou jsem s nimi zažil, byla předělávka úplně nové devadesátimetrové jachty. Majitel přišel na palubu, po pár hodinách loď opustil a další týden ji poslali do Itálie, kde z ní vytáhli všechny koupelny. Mluvíme tady o zbrusu nových luxusních koupelnách z mramoru. Tuny mramoru byly zničené, protože majitel nebyl spokojený s barvou a vzorem. Nové přišly další týden,” uvádí muž.

Koktejl - další články

Doporučujeme