Po tom, co Andrew Lloyd Webber viděl filmové zpracování jeho muzikálu Cats, musel si koupit psa. Má ho prý jako terapeutický prostředek

7. října 2021·Koktejl·ČTK

Slavný britský skladatel Andrew Lloyd Webber byl po zhlédnutí filmové verze svého muzikálu Cats (Kočky) tak zděšen, že si pořídil psa. Řekl to magazínu Variety k muzikálovému filmu z roku 2019, který strhala i kritika.

Filmové zpracování bylo podle známého skladatele úplně mimo. “Podíval jsem se na něj a pomyslel si jen ‘Ó bože, ne’. To bylo poprvé za mých více než 70 letech na této planetě, co jsem šel ven a koupil jsem si psa,” uvedl k tomu skladatel pro magazín Variety.

View this post on Instagram

A post shared by Andrew Lloyd Webber (@andrewlloydwebber)

Havanský bišonek jezdí se svým pánem dokonce i letadlem. Jednomu dopravci Andrew Lloyd Webber řekl, že pes slouží jako terapeutický pes. “Letecká společnost mi odpověděla se slovy: ‘Můžete dokázat, že ho opravdu potřebujete?’ A já jsem řekl: ‘Ano podívejte se, co Hollywood udělal mému muzikálu Cats’.”  Díky tomu si psíka mohl na palubu vzít.

Režisér Tom Hopper do filmu obsadil hvězdy jako Judi Dench, Idris Elba či Jennifer Hudson, ale ani to mu nepomohlo ke kritice, kterého se filmu dostalo. Kromě samotného skladatele to snímek z roku 2019 schytal i od kritiky, což dokazuje i šest hollywoodských anticen Zlatá malina.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme