Pohádková výhra mu štěstí nepřinesla. Vítěze brazilské loterie našla policie umučeného k smrti

27. září 2022·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Všichni víme, že peníze se nerovnají štěstí. Místo bezstarostného života přivodila pohádková výhra muži z Brazílie tragický konec. V roce 2020 vyhrál v přepočtu 228 milionů korun, ale následně se stal obětí únosu. Zraněním nakonec podlehl. Informaci uvedla televize El Pais a bohužel se nejedná o první takový případ.

Jonas Lucas Alves Dias v roce 2020 zvítězil v největší brazilské loterii. Před 14 dny odešel ze svého domova na procházku, ale zpátky už se nikdy nevrátil. Unesla jej skupinka čtyř útočníků, kteří ho podle policie mučili a vydírali asi 20 hodin. Požadovali po něm v přepočtu 15,1 milionů korun.

V audiozáznamech, které získala televize Globo, bylo slyšet, jak muž volá do banky a žádá svého bankéře, aby převod schválil. Banka ale žádost zamítla, protože se jednalo o „nereálnou částku“. Dias byl 14. září nalezen u dálnice v Hortolandii vážně zraněný. Lékaři ho už nedokázali zachránit a po převozu do nemocnice bohužel zemřel.

Dva podezřelé policie už zatkla, další dva zůstávají na svobodě. Ministr veřejné bezpečnosti Sao Paula oznámil, že pachatelé vybrali z účtu oběti zhruba sto tisíc korun. Úřady uvedly, že motivem byla výhra v loterii a čin vyšetřují jako vydírání a vraždu. Dias podle El Pais žil skromný život, jen přestal pracovat a koupil si farmu. Dále však chodil do oblíbené hospody a na stejná místa jako dřív. Skromný výherce si dovolil jen málo luxusních věcí.

Sousedé jej popisovali jako dobrého chlapa. „Byl jsem velmi smutný, když jsem tu zprávu slyšel. Byl to skvělý, úžasný člověk.  Měl jsem ho rád, byl to dobrý chlap, kamarád každého. Byl to dobrák,“ citoval web UOL jednoho z nich. Ve zprávách místního tisku ho všichni, kdo nového miliardáře znali, popisovali jako člověka s prostým životem a dobrým srdcem.

Koktejl - další články

Doporučujeme