To je opravdu dojemné! Devítiletí kluci si oholili hlavy, aby podpořili svého nemocného kamaráda

13. září 2023·Koktejl·Redakce

Dvanáct chlapců ze základní školy z Berkshire si nechalo oholit hlavu ze solidarity se svým kamarádem, který bojuje se vzácným typem rakoviny, a právě kvůli léčbě přichází o vlasy. Devítiletému Harry Millsovi z Charvilu nedaleko Readingu byla v červenci diagnostikována rakovina kostí a čeká ho 18 chemoterapií, aby mohl následně podstoupit operaci. Informuje o tom web itv NEWS.

Mladý Harry byl nešťastný z toho, že má přijít o své vlasy. Proto se jeho 12 kamarádů spolu s jeho tatínkem rozhodli, že ho v tom nenechají samotného. Nejprve si nechal oholit hlavu sám Harry spolu s tátou a ostatní kluci následovali hned za nimi.

Nafotili sérii snímků “před a po”, kde se všichni spokojeně usmívají do objektivu s pocitem, že udělali správnou věc. Při té příležitosti se rozhodli, že založí sbírku pro organizaci Young Lives vs Cancer. K datu 12. září se jim podařilo vybrat 25,000 liber, z čehož jsou všichni zúčastnění nadšení.

Vybrané peníze půjdou na podporu rodin, které se potýkají s tím, že jejich dítě bojuje s rakovinou. “Harry a jeho přátelé odvedli skvělou práci, když se jim podařilo dosáhnout svého cíle 10 000 liber za méně než týden,” řekl Byron Geldard z charitativní organizace Young Lives vs Cancer. Všichni jen žasnou nad obrovskou podporou, která se malému Harrymu a jeho rodině dostává.

Koktejl - další články

Doporučujeme