Věk je jenom číslo. Třiaosmdesátiletá seniorka se účastní extrémních závodů v bahně

13. května 2022·Koktejl·Redakce

Mildred Wilson. (Foto: se souhlasem M. Wilson)

Tak tato seniorka má opravdu kuráž! Třiaosmdesátiletá důchodkyně ze Sikestonu se rozhodla zúčastnit v pořadí už třetího vytrvalostního závodu. Brodí se tak po kolena v bahně nebo se plazí pod ostnatým drátem, což je v jejím věku opravdu obdivuhodné. Informoval o tom Daily Mail.

Mildred Wilson byla nejstarší osobou, která se extrémního závodu zúčastnila. Na nelehkou dráhu, kde ji čekalo 13 zrádných překážek, trénovala chůzí a hraním pickleballu. Během závodu se brodila v bahně, přelézala vysoké zdi a podlézala ostnatý drát.

Spousta lidí si myslí, jak stárnou, že si prostě musí sednout a skončit. Není tomu tak, sdělila před soutěží serveru Mildred. Užívám si to, vždycky mě bavilo soutěžit, dodala. Ještě před závodem se ale ujistila u svého lékaře, že je k jeho zvládnutí zdravotně způsobilá. Ten jí dal souhlas a v cestě jí tak už nic nestálo.

První závod absolvovala už v roce 2018, kdy jí bylo osmdesát let. Ten rok se k ní přidal i její syn Danny Wilson a podporoval ji manžel Farrell. Poté, co partner zemřel na infarkt, se rozhodla na jeho počest zúčastnit druhého závodu. Třetí závod pak absolvovala, protože chtěla získat peníze na projekt vybudování studny s pitnou vodou v Africe, který má na starosti právě její syn Danny. Ty také získala a odnesla si krásných 12 000 amerických dolarů. Žena tak všem dokázala, že věk je jenom číslo.

Koktejl - další články

Doporučujeme