Zemřel nejvyšší kůň na světě, majitelé nechají jeho stáj prázdnou

8. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Ve státě Wisconsin uhynul nejvyšší kůň na světě, informovala agentura AP. Dvacetiletý belgický valach Big Jake, měl výšku přes 2,1 metru, měl i zápis v Guinnessově knize rekordů

Kůň uhynul prý před dvěma týdny, ale rodina nechce přesné datum uvést. “Nechceme si ho pamatovat jen podle data. Pro naši rodinu to byla traumatická záležitost, ” prohlásila Valicia Gilbert, manželka majitele farmy, kde kůň žil. Majitel Jerry Gilbert pro místní televizní stanici řekl, že Big Jake byl “superhvězda a opravdu úžasné zvíře“.

Kůň pocházel z nedaleké Nebrasky a a při narození podle majitele vážil 190 kilogramů. Tedy o 45 kilogramů více, než je u hříběte tohoto plemene běžné. V kohoutku měřil něco málo přes 210 centimetrů a v dospělosti vážil 1136 kilogramů. Zápis do Guinnessovy knihy rekordů získal v roce 2010.

Jako připomínku svého milovaného zvířete plánují majitelé ponechat jeho stáj prázdnou. Do její stěny pak chtějí umístit cihlu s jeho obrázkem a jménem. “Na farmě je teď takové ticho. Ostatní koně to ví. Myslím si, že po své truchlí, protože Jake byl středem pozornosti. Teď je tu velká prázdnota. Je to jakoby tu byl, ale on tu není je tu velká prázdnota, ” ukončil smutně farmář.

Co na to Jan Kraus? 

Koktejl - další články

Doporučujeme