Žena poštvala proti policistům roj včel. Teď čelí obvinění z ublížení na zdraví

25. října 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Američanka, která profesionálně chová včely, čelí závažnému obvinění. Na protest vypustila na strážníky rozzuřený roj včel. Použila tak nebezpečnou zbraň a ohrozila i kolemjdoucí. O incidentu informovala agentura Reuters.

Včelařka Rorie Woods přijela se svými včelími úly do Longmeadow, kde policisté vyzývají již několik dnů majitele tamního domu k tomu, aby jej opustil. Ten se tomu ale brání, a společně s různými aktivisty tlaku strážníků odolává.

Tentokrát mu na pomoc přijela Woods, která s sebou vzala i pár včelích úlů. “Vypustila první úl. V tu chvíli jsme věděli, že je tady opravdu proto, aby dělala něco víc, než jen protestovala a byla slyšet. Je tu skutečně proto, aby škodila lidem,” uvedl šerif okresu Hampden Nick Cocchi. Dokonce jeden z úlu převrátila, aby jeho obyvatele rozzuřila.

Žena měla ochranný oblek, takže jí se nic nestalo. To stejné ale nemohou říct kolemjdoucí a přítomní policisté. Nakonec byla strážníky zatčena a čelí teď obvinění z napadení, ublížení na zdraví, použití nebezpečné zbraně a výtržnictví.

Co na to Jan Kraus?

Koktejl - další články

Doporučujeme