Zimní sezóna odstartovala i na Slovensku: Zažijte skvělou lyžovačku v největším areálu ve střední Evropě

5. prosince 2023·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Lyžařské středisko Jasná – Nízké Tatry. (Foto: jasna.sk)

Léto i podzim jsou za námi a mnoho z vás určitě lyžuje, jezdí na snowboardu či běžkách. Právě pro milovníky zimních sportů a radovánek máme se Slovakia Travel skvělý tip, jak strávit zimní dovolenou. Věděli jste, že na Slovensku je největší lyžařské středisko ve střední Evropě? Ne? Tak pojďte s námi prozkoumat dominantu Nízkých Tater - Jasnou.

Pokud toužíte po sjezdovkách na úrovni Alp a nechcete jezdit do Rakouska nebo Švýcarska, lyžařské středisko Jasná je pro vás to pravé ořechové. Čeká na vás přes 50 km sjezdovek různých obtížností, takže si na své příjdou i vášniví lyžaři.

O víkendu jsme společně se zástupci Slovakia Travel, Liptova a Horehronie odstartovali zimní lyžařskou sezónu na třetím nejvyšším vrcholu Jasné – Chopku. Ve výšce 2 024 m.n.m. jsme symbolicky přestřihli pásku a oslavili desetileté výročí Rotundy, která na vrcholu propojuje severní stranu Chopku s jižní.

Sněhové podmínky byly již o prvním prosincovém víkendu výtečné. Nadšenci lyžování měli možnost si užít sjezd na 20 km z celkových 50 km sjezdovek, na kterých ležela 60cm vrstva sněhu. Areál je hojně vyhledávaný i proto, že je zde pět měsíců garance sněhu. Velkým lákadlem je i ženský Světový pohár v lyžování, který se bude konat příští rok v únoru.

Na své si ale přijdou i milovníci odpočinku či kulturních akcí. Hlavním lákadlem zimní dovolené na Liptově je samozřejmě lyžovačka, ale naší výhodou oproti jiným regionům a destinacím je, že nabídku tvoří i jiné aktivity a sporty, a k nim i koupání v termálních vodách, na které je Liptov obzvlášť bohatý,” dodala ředitelka Oblastní organizace cestovního ruchu Region Liptov Darina Bartková a láká i na folklorní akce, které se konají v prosinci v přilehlých obcích.

Foto: Jasná

Koktejl - další články

Doporučujeme