Kůže v zimě trpí. Starost o pokožku má svá pravidla

20. ledna 2020·Články·Redakce

shutterstock

Zimní období je pro organismus obrovskou zátěží. Vinou změny počasí a kolísavých teplot je naše pokožka vystavena nepříznivým vlivům. Slzí oči, vysušují se rty, cítíme pálení v obličeji a bolestivě praská jemná kůže na rukou. V zimě nesmíme péči o pokožku zanedbávat. Jak na to?

Vysušená, podrážděná, začervenalá a popraskaná. To umí mrazivý vítr a kolísání teplot. Používejte krémy s tužší texturou. Jak na obličej, tak na ruce je potřeba používat takové krémy, které se od letních – lehkých – liší právě svou konzistencí. Hutnější krém lépe vyživí pleť, navíc ji hydratuje a vytváří ochranný film. Pokud je vaše pleť opravdu citlivá, vynechejte parfemaci a buďte  pečlivější při čtení všech složek, ze kterých se krém skládá.

Není samozřejmě pravda, že čím hutnější, tím lepší pro všechny. Mastné pleti nebude svědčit těžký krém jen proto, že nastalo zimní období. I tento typ pokožky ale potřebuje změnu oproti létu, kdy stačilo přestříkat pleť vyživujícím či osvěžujícím sprejem a použít lehký fluid pod make-up. Pozor na micelární přípravky na pleť, které její vysušení znásobí.

Na co v zimě nezapomínat?

  • Dodržujte pitný režim kvůli hydrataci
  • Promašťujte pleť klidně i několikrát denně nejlépe krémem s UV faktorem
  • Používejte oční krém, který ochrání citlivou kůži kolem očí
  • Chraňte své ruce – krémujte je častěji než v jiných obdobích a noste rukavice, aby jemná kůže nepraskala vlivem nízkých teplot. Nemyjte si ruce v horké vodě, stačí teplá a neagresivní mýdla – bez parfemace
  • Netopte na maximum – horký vzduch pleti neprospívá, ještě více ji vysušuje

Články - další články

Doporučujeme