Lidé s narozeninami v lednu dostávají méně dárků, než všichni ostatní. Za život přijdou až o 33 tisíc

14. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Pokud máte narozeniny v lednu a vždycky jste měli pocit, že ostatní dostávají dárků o něco víc, máte pravdu. Není to ale tím, že by vás vaši blízcí neměli rádi, nebojte se. Po Vánocích má řada lidí v peněženkách pěkně vyvětráno a podle expertů se tak naše ochota a možnost utrácet rapidně snižuje.

Že je život někdy pěkně nespravedlivý, to už jste zřejmě ve svém životě poznali. Lidé narození v lednu by o tom mohli vyprávět. Ti totiž každý rok dostávají k narozeninám o poznání méně dárků, než všichni ostatní.

Ukazují na to statistické údaje shromážděné ve Velké Británii. Podle nich totiž první měsíc nového roku bývá v mnoha domácnostech poměrně hubený a poznamenaný nedávnými většími výdaji.

Ochota utrácet se tak rapidně propadá a za narozeninové dárky utratí průměrný Brit v lednu o celých 34 % méně, než v jiných měsících. Rozdíl byl vyčíslen na necelých 14 liber, což v přepočtu činí více než 400 korun.

Zřejmě není ani nutné říkat, že tenhle deficit panuje každý rok. Za celý život tak “ledňáčci” dostanou v dárcích až o o 32 928 korun méně. Informace o tom, kolik utrácíme za narozeninové dárky, nám toho přitom říkají ještě mnohem víc.

Nejvíce jsou lidé ochotní utratit za své partnery, za které lidé zaplatili v přepočtu zhruba 2700 korun. Na druhém místě skončily děti, za které lidé průměrně dali 2100 korun, a na třetím místě rodiče s dárky v hodnotě 1320 korun. Na oba rodiče však potomci nebyli stejně štědří. Maminky dostávaly až o 16 % dražší dary, než tátové.

Články - další články

Doporučujeme