Maminka chce změnit narozeniny svého syna. Pravé datum jí prý nevyhovuje

2. března 2020·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Někteří lidé mají s narozeninami prostě smůlu. Asi nejhůř jsou na tom ti z nás, kteří se narodili kolem Vánoc. Většina se s tím naučila nějak žít, jedna maminka se ale rozhodla pro dost radikální řešení: chce svému čtyřletému synkovi přidělit jiné datum.

Asi každý rodič si pro své děti přeje to nejlepší. Jedna maminka ale zvolila opravdu svérázný přístup. Na internetu se svěřila, že se jeden z jejích synů narodil 26. prosince. V tento den je ale prakticky nemožné událost s rodinou náležitě oslavit.

Vánoce jsou v plném proudu, celá rodina je zchvácena svátečním stresem, všechny obchody, muzea a podniky jsou zavřené a venku panuje obvykle tak mizerné počasí, že se nedá jít ani na procházku. Svátky navíc pravidelně slaví u prarodičů, takže 26. nikdy nejsou v klidu u sebe doma.

Ženin druhý syn má naproti tomu narozeniny ve zcela normální den, takže jeho oslavy vypadají zcela odlišně. Dům je vyzdoben balónky, všichni se soustředí jen na něj, dárky k narozeninám si opravdu užije a pak všichni společně vyrazí na oběd do restaurace, do muzea nebo kamkoli, kam si klučík přeje.

Maminka by přirozeně to samé chtěla i pro svého druhého syna a tak přišla s tím, že jeho narozeninám vymyslí jiné datum.

“Bylo by nerozumné přesunout narozeniny syna o pár dní později, řekněme na 28. prosince? Byli bychom už doma od příbuzných, všechny vánoční dárky by byly rozbalené a schované, podniky by byly otevřené, takže bychom mohli jít do dětského centra/na oběd/do McDonaldu/muzea/kamkoli by ON chtěl, a měli bychom kontrolu nad tím, jak oslava proběhne. Byli bychom u sebe doma a mohli bychom jeho den učinit výjimečným,” zeptala se na fóru pro matky Mumsnet.

Někteří ženu pochopili a celou záležitost viděli stejně. Další nerozuměli tomu, proč nemůže se synem oslavit jeho narozeniny jednoduše jindy a musí z toho dělat tak velkou záležitost. Objevila se ale i velká skupina lidí, kterým žena doslova vyrazila dech.

“Ano, bylo by to nerozumné! Jeho narozeniny jsou 26., je to na nic, ale je to tak a předstírat, že je má jiný den, by ho akorát zmátlo. Nehledě na to, že byste mu lhala jen proto, abyste se vy cítila lépe,” myslela si například jedna z komentujících.

“Myslíte tím předstírat, že se narodil jindy? Proč byste to proboha dělala?” nechápala další.

“Nemůžu uveřit, že doopravdy navrhujete předstírat, že má narozeniny řekněme 28. prosince. Prostě udělejte, co vám navrhli ostatní, užijte si jeho den v klidu a pak ho pořádně oslavte někdy jindy podle domluvy,” doporučila jiná žena.

Články - další články

Doporučujeme