Meghan Markle byla příliš dobrá pro nudnou monarchii, tvrdí známá spisovatelka

4. března 2020·Články·Karolína Stránská

Meghan Markle byla příliš dobrá pro monarchii a byla obětí odporného rasismu, tvrdí autorka knihy Wolf Hall a držitelka Booker Prize Hilary Mantel.

Spisovatelka promluvila o Meghan (38), která se nedávno rozhodla vzdát královských povinností. Řekla o ní, že byla usměvavou tváří v nudné monarchii. Dále Hilary Mantel, jejíž trilogie popisuje život Thomase Cromwella a dvůr Jindřicha VIII., uvedla, že Meghanin odchod je velkou ztrátou.

“Jsem ráda, že jejich manželství přežilo, i když spojení s královstvím bylo přerušeno. Věřím totiž, že mnozí byli přesvědčeni, že, pokud by k tomu došlo, Meghan by musela odejít sama. Nikdo z nás neví detaily toho, co se doopravdy stalo. Ale myslím, že Meghan byla pro nás moc dobrá. Byla usměvavou tváří v nudné instituci, rozveselila národ a občany dobré vůle. Jsem přesvědčena, že součástí toho všeho byl i nehorázný rasismus. Lidé, kteří říkají, že to s tím nemá co dělat, by se měli zamyslet nad svými privilegii,” uvedla autorka.

Nečekané prohlášení Harryho a Meghan přišlo na začátku ledna, kdy vévoda a vévodkyně ze Sussexu ohlásili úmysl opustit role předních členů královského dvora a začít více nezávislý život. Pár plánuje dělit svůj čas mezi Británii a Kanadu, kde Meghan prožila značnou část dřívější herecké kariéry.

Články - další články

Doporučujeme