Meghan plánuje tříměsíční mateřskou dovolenou. Od čeho, ptají se lidé

25. dubna 2019·Články·Karolína Stránská

Zdroj: Instagram britské královské rodiny

Meghan Markle (37) si plánuje vzít tříměsíční mateřskou dovolenou poté, co přivede na svět své prvorozené dítě. Termín se jí neúprosně blíží a oznámení o narození by mohli přijít každým dnem.

Vévodkyně sdělila svému blízkému okolí, že by se ráda vrátila ke svým povinnostem poměrně rychle a zavrhla tak možnou roční mateřskou dovolenou. Meghan ukončila své královské povinnosti před šesti týdny, ale nadále pokračuje ve spolupráci s charitativními organizacemi.

“Meghan dala jasně najevo, že by se ráda vrátila k práci tak rychle, jak jen to bude možné. Má spoustu energie a je neuvěřitelně motivovaná. Chce úzce spolupracovat s charitami,” uvedl královský zdroj pro Page Six. “Nic není ještě stoprocentně dané, vše bude záviset na tom, jak se bude cítit po porodu.”

Do diáře si zatím zhruba naplánovala tříměsíční volno, je ale dost pravděpodobné, že se na veřejnosti ukáže po šesti týdnech, kdy bude královna oficiálně slavit narozeniny.

Tříměsíční mateřská dovolená je standardním postupem pro americké maminky, většinou nemají šest, či dvanáct měsíců jako rodičky ve Velké Británii.

Ačkoliv se tři měsíce zdá jako poměrně krátká doba, mnozí uživatelé na Twitter vyjádřili skepsi a nechápou, od čeho si vlastně Vévodkyně dovolenou bere. “Každodenní nedělání musí být vyčerpávající,” uvedla jedna z uživatelek. “Není náhodou mateřská dovolená pro lidi, co pracují,” ptá se další.

Články - další články

Doporučujeme