Mercuryho komorník Freestone ve Varech: Napodobil Freddieho gesto!

3. července 2019·Články·Karolína Stránská

Filmový festival v Karlových Varech poctil svojí návštěvou bývalý komorník Freddieho Mercuryho, který žije v Česku. Peter Freestone, jenž je jedním ze spoluscenáristů kinohitu Bohemian Rhapsody, se v lázeňském městě setkal na pozvání rádia Frekvence 1 setkal s Fredieho i svými fanoušky.

„Jsem na karlovarském festivalu poprvé. Dříve jsem tady ve městě byl, ale ne během festivalu. Je je tu skvělá atmosféra,“ pochvaloval si během dlouhé autogramiády v Mall parku. Pro podpisy si tam došla i bývalá finalistka VyVolených Eva Feuereislová. „Jela jsem z Prahy jen kvůli Peterovi. Na filmy nejdu, ani na večírky,“ prohlásila. Podpis jí dal také jediný Čech hrající v Bohemian Rhapsody, muzikant Milan Šatník.

Freestone se po autogramiádě společně s Šatníkem setkal s vedením karlovarského festivalu, zašli si na zmrzlinu a také na kávu. U červeného koberce pak Peter napodobil slavné Mercuryho koncertní gesto. „Freddie by byl překvapený, jaký je o něj po jeho smrti zájem. On si myslel, že třeba o něm vyjde jedna knížka, ale to, že o něm bude hraný film, rozhodně nečekal,“ řekl Freestone. Jeho i Šatníka ve Varech na každém kroku poznávali filmoví fanoušci, fotili se s nimi a zdravili je. „Je to určitě odkaz, který už nejde vymazat. Mám úžasnou zkušenost z toho natáčení,“ okomentoval to Šatník, který s Freestonem jezdí po českých a zahraničních školách s preventivními přednáškami varujícími před nemoci AIDS. Mají název Titanic Freddie AIDS.

Rádio Frekvence 1 odvysílá ve čtvrtek 4. července z Karlových Varů speciální Pressklub, jehož hosty budou právě Peter Freestone a Milan Šatník.

Články - další články

Doporučujeme