Lidé, kteří myslí na sex, mají lepší vztahy, tvrdí vědci. Čím to je?

17. května 2017·Články·Redakce

Všichni chceme kvalitní partnerské vztahy, ne? Samozřejmě, že ano! Vědci nyní přišli s tvrzením, že klíčem k lepšímu vztahu je myslet více na sex. Neznamená to ale, že bychom měli mít víc sexu a obnovit náš arzenál spodního prádla.

Přemýšlení o sexu prý pomáhá lidem otevírat se, svěřovat druhým a vytvářet pouto. Vyplývá to z průzkumu, který provedli izraelští psychologové z interdisciplinárního centra soukromé univerzity.

Vědci zkoumali 245 heterosexuálních účastníků. Lidé, kteří byli během výzkumu vystaveni sexuálním podnětům, se častěji otevřeli druhým a a častěji se chtěli setkat s osobou, s níž se osobně podělili o intimní příběh, který během výzkumu slyšeli a měli ho interpretovat.

Ve výsledcích nebyly žádné genderové rozdíly, ženy i muži to měli úplně stejně. “Sexuální touha vás dělá hovornějšími,” řekla profesorka Gurit Birnbaumová. Podle jejího názoru je to proto, že tělo je určeno k budování vztahů.

Lidé spolu hodně mluví, když jejich vztahy začínají, ale podle Birnbaumové je to dobré i pro lidi v dlouhodobých vztazích. Když tedy člověk mluví s protějškem o sexu, tak začne cítit více náklonnosti.

 

Články - další články

Doporučujeme