Na Facebooku zpěváka Bangy urážel Romy a Židy. Čeká ho sto hodin prospěšných prací

24. srpna 2017·Články·Redakce

V loňském roce si Radek Šmíd (20) na Facebooku zpěváka Radka Bangy ulevil nenávistným prohlášením na adresu Romů a lidí s židovským původem, u nichž vyzýval ke zplynování a odsunu. Pobouřilo ho, že hudebník vyslovil kritiku na adresu skupiny Ortel. Za svou reakci mu soud udělil sto hodin veřejně prospěšných prací, píše web lidovky.cz

„Ano, tak se tam tleskalo nacismu. Už jen zbývá ho rozšířit, co nejvíc to půjde, protože takoví k***ti černí, Židi a tak dál musí opustit naši vlast, bílou vlast, Evropu a táhnout někam do p***ele, nebo ještě lépe – poslat je do plynu,“ komentoval loni Šmíd vyjádření Radka Bangy na Facebooku.

Fanoušek Ortelu z Kladenska se proti rozsudku neodvolá. „Odpracuji si ho. Nikdy už nic podobného nenapíšu,“ řekl Šmíd. Odvolání se vzdala rovněž státní zástupkyně Nina Brozová, tím je ozsudek pravomocný.

Předseda senátu Petr Sedlařík se Šmída ptal, proč svůj příspěvek vztáhl rovněž na Židy. Vysvětlení se ale nedočkal: „Nedokážu adekvátně odůvodnit, proč jsem byl tak hloupý, “ uvedl Šmíd.

Články - další články

Doporučujeme