Nastává nejhorší období pro naše rty. Pozor si dejte i na líbání

10. října 2017·Články·Redakce

Letní období skončilo, babí léto nás zatím minulo, zima je neodvratně tady. Těla balíme do svetrů a šál, vytahujeme rukavice a zimní obuv. Na jednu věc ale často zapomínáme - na rty. Vítr, chlad, vlhkost, to vše jim škodí víc, než si dokážeme představit. Suché rty nás umí pěkně potrápit, přitom je péče o ně tak jednoduchá.

Peeling

Tohle je důležitá část péče o rty, protože odstranit – jemně a s citem – odumřelé šupinky, je pro rty důležité, aby se mohly regenerovat. Čistý kartáček a jemné krouživé pohyby, které prokrví rty, v tom tkví celé tajemství peelingu.

TIP: Smíchejte cukr s medem a budete mít z tohoto procesu dokonalý požitek.

Balzám

Bez něj to nejde, protože rty je potřeba často hydratovat. Jelení lůj, kokosový olej, v nejhorším případě – a pokud máte hodně rozpraskaný povrch – lze použít i sádlo, což je osvědčená babská rada. Jemným vklepáním do rtů nechte ve větší vrstvě vpít, ideálně přes noc. Okolí rtů hydratujte oblíbeným pleťovým krémem jako prevenci proti vráskám. Ty jsou samozřejmě přirozenou součástí, není ale nutné chodit jim vstříc.

Vitamíny

Tak jako je důležité zvlášť na podzim dodávat tělu dostatek vitamínů, tak bychom měli rozmazlovat i naše rty. Myslete na přísun vitamínu A, B, C a E, železo, zinek a vápník. Stačí do jídelníčku zařadit banány, oříšky, avokádo a špenát ve větší míře než doposud.

Pozor na olizování rtů

Patří tohle mezi vaše zlozvyky? Sliny na rtech způsobují nadměrné vysušování a bolestivé praskání. To potom vede ke krvácení a dlouhému hojení. Přitom existuje způsob, jak tomu zabránit – mít po ruce balzám, ten se vejde do každé kapsy a je opravdu rychlým pomocníkem kdykoliv a kdekoliv. Pokud chcete rtům dopřát něco extra, naneste na ně velkou vrstvu medu – odměnou vám bude sladké mlsání a  jemnost vítaná nejen partnerem.

Články - další články

Doporučujeme