Opilý muž se v polské zoo popral s medvědem. Dostal pokutu za to, že neměl roušku

27. května 2020·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto YouTube

Nevšední zážitek si nedávno odnesli někteří návštěvníci zoologické zahrady ve Varšavě. Opilý muž (23) tam totiž přelezl ohradu výběhu medvědů a s jednou medvědicí začal zápasit. Zvíře nakonec vyvázlo z incidentu bez zranění, podle ošetřovatelů je ale značně vystresované. Opilý útočník teď musí uhradit pěkně tučnou pokutu - nejen, že se dopustil týrání zvířat, ale navíc u toho neměl ani roušku.

Opilý muž před několika dny způsobil v zoo v polské Varšavě pozdvižení, když přelezl ochrannou zeď a vnikl do výběhu s medvědy. Tam pak jednu medvědici dokonce napadl. Rukama ji popadl za krk a zdálo se, že se ji snaží utopit.

Medvědice Sabina dříve vystupovala v cirkusu, na blízkost lidí je proto zvyklá. Napadení ji ale vystrašilo a ačkoli neutrpěla žádná zranění, trpí prý od útoku značným stresem. Sabina je podle ošetřovatelů starší zvíře nekonfliktní povahy.

Bez zranění nakonec vyvázl i opilý útočník. Ten prý může mluvit doslova o zázraku, protože ve výběhu byli v té době i další medvědi, kteří se však naštěstí ke rvačce nepřipojili. Pokud by se rozhodli muže napadnout, pravděpodobně by nepřežil.

Muž nakonec musí zaplatit pořádně tučnou pokutu. Policie mu vyměřila v přepočtu více než 7 tisíc korun za násilí na zvířatech a neuvěřitelných 170 tisíc za to, že na ústech a nosu neměl roušku. Musí také odpracovat 20 hodin veřejně prospěšných prací a vzdát se alkoholu.

Články - další články

Doporučujeme