Potřebujete seřvat dítě? Skupina recesistů představila Gretinu krizovou linku pro naštvané dospěláky

2. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Šestnáctiletá švédská aktivistka Greta Thunberg leží v žaludku mnoha lidem. Pod každým článkem, který o školačce vyjde, se vedle pochval rychle množí i negativní komentáře a zhusta nechybí ani zapnutý caps lock. Právě na tyto lidi zareagovala skupina recesistů a přišla s nápadem Krizové linky Grety Thunberg pro dospělé naštvané na dítě.

Lidí, kteří ani jednou v životě neslyšeli jméno mladé aktivistky Grety Thunberg je na světě čím dál méně. Jen málokdo na ni přitom nemá vyhraněný názor – lidé jsou buď její fandové, nebo zarytí odpůrci. A právě do těch, které dívka rozčiluje a kteří ji kritizují, se skupina recesistů rozhodla si pořádně rýpnout.

“Zdravím. Jsem muž středního věku s trapným problémem,” začíná smyšlená reklama, která se objevila na Twitteru televizního moderátora Marka Humphriese. “Iracionálně se naštvávám na švédskou dívku, která chce zachránit planetu,” pokračuje herec a znázorňuje své nezvladatelné záchvaty vzteku.

“Naštěstí nyní existuje číslo, na které mohu zavolat,” pochvaluje si. “Dobrý den, dovolali jste se na Krizovou linku Grety Thunbergové,” oznámí mu o chvilku později operátorka. “Jestli jste dospělý člověk, který z nějakého důvodu potřebuje seřvat dítě, Krizová linka Grety Thunberg je tu pro vás,” pokračuje reklama.

“Jen rozdmýchává zbytečnou paniku. Dělá, jako kdyby byl konec světa konec světa!” stěžuje si na lince jeden z klientů. Další lidé chtějí vědět, proč Greta nenosí kšiltovku se solárním panelem, když tolik podporuje obnovitelné zdroje, nebo proč jim nepomůže složit nábytek z IKEA, když jí tolik zajímá dobro ostatních.

“Než v komentářích pod články přejdete na plný caps lock, nechte nás posoudit vaši situaci,” vybízí diváky moderátorka.

Články - další články

Doporučujeme