Roman Šmucler: Stát padnout nenecháme. Uzavírat hranice na dva až tři roky by bylo šílené

26. března 2020·Články·Karolína Stránská

Roman Šmucler – Šéf České stomatologické komory (Foto: smucler)

Hostem Rádia Z byl prezident České stomatologické komory Roman Šmucler. Spolu s pomocníky jezdí po České republice a distribuuje ochranné pomůcky pro zubaře.

Jak vnímá současnou situaci okolo koronaviru z pohledu stomatologa? “Stomatologové jsou dvojnásobně zranitelnější. Je u nás hodně aerosolů a infekčně je to nejnebezpečnější obor, stomatologové žijí nejkratší život ze všech vysokoškoláků, to je známá věc. Doteď jsme krváceli, protože nám stát nařídil, že si nesmíme vzít ani dovolenou. Bylo by potřeba, aby se praxe, které nemají ochranné pomůcky, mohly zavřít.”

Jak si může být jistý, že ochranné pomůcky pro stomatology dorazí včas a v odpovídajícím počtu? “Věřím lidem, kteří sem dovezli pomůcky, mám konkrétní přísliby, kdy by nám hlavní město Praha mělo dodat pomůcky,” uvedl Šmucler.

Není celé rozvážení respirátorů pouze divadlo a show? “Dokážu se domluvit s lidmi z Hradu i od Pirátů. To, že moji zubní lékaři distribuovali materiál po ČR asi není normální. Možná jsme si dobře nezvolili lidi, kteří ten stát řídí, ale přece ho nenecháme padnout,” dodává.

Články - další články

Doporučujeme