Rowlingová odhalila tajemství po 20 letech! Co před fanoušky skrývala?

27. září 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube), Shutterstock

Téměř dvacet let se fanoušci Harryho Pottera mohli domnívat, odkud se vzala jedna z důležitých postav knih i filmů. Její historii nyní potvrdila sama autorka fenoménu J. K. Rowlingová.

Překvapení se milovníci Harryho Pottera dočkali v nové ukázce na snímek Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, který bude mít v českých kinech premiéru 15. listopadu. O čem je řeč? Upoutávka totiž představila ženu v cirkuse, která se dokázala proměnit v hada. Na tom by nebylo v kouzelnickém světě nic zvláštního, ale důležitá je úplně jiná věc – než se záhadná žena v plaza promění, pošeptá jedna z postav směrem k ní slovo “Nagini”.

To už zpozorněla celá fanouškovská základna, protože je zřejmé, že autorka fenoménu a scénáristka filmové série Fantastická zvířata J. K. Rowlingová po dvaceti letech vysvětlila původ hada, do něhož Lord Vordemort ukryl část své duše a který byl na konci sedmého dílu zabit mečem, což usnadnilo Harry Potterovi černokněžníka zničit jednou pro vždy. Provázanost Fantastických zvířat se ságou o Harry Potterovi je tedy evidentní.

Rowlingová na twitteru potvrdila, že toto tajemství schovávala před světem zhruba 20 let. Vysvětlila také, že nikde nebylo psáno, že Nagini, respektive Maledictus, jak se ženská postava ve snímku jmenuje, musí být muž. Jako příklad autorka uvádí vlkodlaky, kterými se rovněž mohly stát i ženy.

Tvůrčí tým v čele s Rowlingovou tak vytasil před premiérou velmi důležitý trumf, díky kterému by mohlo přijít do kin daleko více natěšených diváků. Budete mezi nimi?

Články - další články

Doporučujeme