Smutná kočka, která přišla o mladé, adoptovala štěňátka! Neváhá je ani kojit

2. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Langebaan Animal Care

Když kočička Katryn ztratila svá novorozená koťata, ošetřovatelé o ni začali mít vážné obavy. Kočičí máma stále jen naříkala, byla apatická a nic ji netěšilo. Pak jí ale do cesty přišli čtyři třítýdenní kříženci border kolie a společně utvořili zvláštní, ale láskyplnou rodinu.

Kočka Katryn se do útulku Langebaan Animal Care na východě Kapského města v Jihoafrické republice dostala společně se svými koťaty jen krátce potom, co porodila. Její potomci však bohužel brzy nato zemřeli a kočičí máma zůstala sama.

Katryn strávila celé dny naříkáním, hledáním, nechtěla si hrát, nejevila zájem o žrádlo a nic ji netěšilo. Ošetřovatelé už začínali mít o smutnou kočku vážné obavy, pak ale přišla nečekaná záchrana.

Do útulku se totiž dostala čtyři nechtěná štěňátka křížence border kolie, kterým byly teprve tři týdny a stále ještě potřebovala mléko. Kočičí máma to díky svému instinktu poznala a začala se psím drobečkům s láskou věnovat.

Katryn pejsky olizovala a hlídala je a oni v ní rychle našli náhradní mámu. Protože měla stále ještě mléko, nechala dokonce kočka štěňata, aby se u ní kojila. Ošetřovatelé kočku k péči o mláďata nenutili, ale byli rádi, když se její stav zlepšil, a umožnili jí proto spát vedle nich.

Díky sobě navzájem tak Katryn i štěňata zvládli náročné období. Pejskům je v současnosti šest týdnů a čekají na své nové páníčky.

Články - další články

Doporučujeme