Srdečné gesto nemocnice! Pacienti se mohou na pokojích vídat se svými mazlíčky

16. června 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: zacharyspawsforhealing.com

Na speciálním oddělení v kanadské nemocnici se mohou pacienti vídat se svými domácími mazlíčky. Nemocnice tak učinila na poslední přání jednoho z jejích pacientů, kterému před smrtí výrazně zvedli náladu jeho dva psi, kteří byli výjimečně vpuštěni k němu na pokoj.

Je všeobecně známé, že domácí mazlíček má pozitivní vliv na psychiku člověka. Ačkoli je vstup zvířatům ve většině nemocničních zařízeních zakázaný, ale v Kanadě je tomu jinak.

Všechno to odstartoval jistý Zachary Noble, který v nemocnici umíral. Když mu už nebylo pomoci, lékaři mu dovolili, aby měl u sebe své dva psy. Během chvíle se mu natolik zlepšila nálada, že byl schopen před svou smrtí vymyslet plán, který se nakonec podařilo díky jeho tetě Donně uskutečnit.

Na oddělení v tamní nemocnici, kde ležel Zachary, je proto možné vpouštět k pacientům domácí mazlíčky. Sice musí projít důkladnou prohlídkou, aby do nemocničního prostředí nezavlekli nějaký druh infekce, ale to nehraje roli. Pro pacienty je to opravdu povzbuzující, když se mohou na lůžku pomazlit se svými mazlíčky.

Články - další články

Doporučujeme