Trápí vás chronická únava? Paleospánek vám zaručeně pomůže

25. září 2019·Články·Lukáš Vaněk

Trpíte chronickou únavou? Bojíte se toho, že příliš dlouhý spánek vašemu organismu uškodí? Podle studie renomovaného doktora je však dlouhý spánek zárukou dlouhého života bez stresu a nemocí.

V současné době je v módě jíst tzv. paleo stravu, kdy se člověk zaměřuje čistě na živočišné výrobky, zeleninu a vynechává obiloviny. Ve své podstatě jde o dietu.

Odborník na spánkovou hygienu Eugene Kwak přišel i s paleospánkem. O co se jedná? Podle doktora je pro člověka přirozené spát velmi dlouho, například 12-14 hodin. Odborník tvrdí, že takovou dobu spali i lidé v paleolitu, čili ve starší době kamenné.

Kwak si je jistý, že pro člověka je dlouhý spánek velmi prospěšný a že lidem, kteří trpí například chronickou únavou, velmi pomůže. Problémem ovšem je, že pracující člověk nebo rodiče malého dítěte si nenajdou tolik hodin času, aby si mohli odpočinout. U pracujících lidí je ale možnost si vzít týden dovolenou a strávit ji víceméně v posteli.

Právě po týdnu paleospánku podle Kwaka člověk pozná, že už není unavený a že se cítí daleko lépe. Podmínkou kvalitního spánku však je dodržení zásadních pravidel. Lidé by si měli na dobu spaní zatáhnout závěsy nebo žaluzie, nedívat se na televizi nebo do mobilního telefonu. Jedině tak lze pomocí paleospánku docílit toho, že se člověk bude cítit plný energie a chuti do života. Zkusíte to?

Články - další články

Doporučujeme