Už nemůžeme, nespíme, nejíme. Nekřičte na nás, prosí občany vyčerpaná lékařka

18. března 2020·Články·Karolína Stránská

Sociální sítě obletěla fotka, která vyobrazuje krutou realitu nemocničního prostředí v době koronaviru. Vyčerpaná lékařka vyzývá občany k trpělivosti a soucitu.

“Už nemůžem. Nespíme, nejíme, na záchodě jsem nebyla ani nepamatuju. Telefon zvoní prakticky nepřetržitě. Jasně, jako lékaři jsme se upsali náročné práci, věděli jsme do čeho jdeme. Ale tohle je jiné. Tohle je sprint i maraton v jednom – je to hrozně intenzivní zápřah, ale zároveň to trvá dlouho a konec je zatím v nedohlednu,” uvádí svůj příspěvek Pavla Kovaříková z nemocnice na Bulovce.

Dodává, že i přes veškeré apely médií a nemocnic, lidé bez symptomů stále chodí na výtěry a vystavují se tak mnohem většímu riziku v prostředí, kde se nákaza skutečně může vyskytovat.

Co je horší, lidé podle lékařky lžou posádkám sanitek a mají pocit, že tím vyzráli na systém. Jak lékařka uvádí, pozná se, zda pacient příznaky má, či nemá, a navíc se jedná o enormní plýtvání času, který by mohl být věnován někomu, kdo skutečně akutní lékařskou péči právě potřebuje.

Na závěr vyzývá občany, aby si na lékařích nevybíjeli svůj vztek a netrpělivost křikem, či urážkami. “Já chápu, že je to pro vás stresová situace, pro mě taky, ale řevem moji efektivitu práce opravdu nezvýšíte. Jasně, jste naštvaní na vládu, považujete jejich opatření za příliš drsná/ nedostatečná / špatně komunikovaná, já to beru, ale uvědomte si, že tady křičíte na chudáka, který se už nevím jak dlouho nevyspal a který má na rozhodnutí premiéra zhruba stejný vliv jako na zítřejší počasí na Srí Lance,” dodává.

Už nemůžem. Nespíme, nejíme, na záchodě jsem nebyla ani nepamatuju. Telefon zvoní prakticky nepřetržitě.Jasně, jako…

Zveřejnil(a) Pavla Kovaříková dne Pondělí 16. března 2020

Články - další články

Doporučujeme