V létě nemusíte jen ležet u moře. Kam vyrazit v Česku za adrenalinem?

3. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

V době letních dovolených nemusíte nutně jezdit mimo hranice České republiky, kde byste například leželi na pláži. Jestliže chcete prožít volné dny se svou rodinou aktivně a v našich končinách, tak dávejte pozor, protože máme pro vás pár tipů jak skloubit pasivní i aktivní odpočinek.

Jestliže si rádi na chvíli odpočinete, ale vyloženě nemáte rádi válení někde u pláže, pak jsou pro vás tyto výlety jako dělané. Můžete totiž navštívit nádherná místa s památkami a přitom si užít i nějaký ten adrenalin. Co jsme pro vás vybrali?

Lezecká stěna v Telči

Historické jádro Telče je cennou městskou památkovou rezervací a je zapsané na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. V tomto městě v Kraji Vysočina je tedy co obdivovat. Telč však nabízí i adrenalinovou zábavu v podobě lezecké stěny a dvou vysokých lanových překážek ve výšce šesti metrů. Pro děti a úplné začátečníky jsou určeny i lezecké kurzy proškolenými zaměstnanci.

Přírodní lanové centrum svatý Linhart v Karlových Varech

Lanové centrum se nachází v Lázeňských lesích Karlových Varů. Centrum nabízí okruhy s lanovými překážkami pro děti i dospělé nebo nízké lanové překážky. Školení instruktoři jsou neustále přítomni a dohlíží na průběh parku. Místo je vhodné jak pro školní, tak rodinné výlety. Lázeňské lesy jsou navíc coby kamenem dohodil od kolonády v historickém centru města. Lanové centrum se zase nachází u zříceniny kostela sv. Linharta. O zábavu má tedy rodina v případě návštěvy postaráno.

TEPfactor v Chotilsku

Slapská přehrada je po několik let lákadlem pro lidi, kteří mají svou jachtu, člun, nebo si rádi odpočinou při chytání ryb. Pláže jsou během sezóny zcela zaplněné rodinami s dětmi. Kempy jsou plné karavanů nebo prostorných aut, kde se dá přespat. Kousek od Staré či Nové Živohošti, kde je každoročně mnoho rodin s dětmi, se nachází aréna TEPfactor. O co se jedná? Jednoduše řečeno si tam mohou lidé v týmech zkusit zdolávat těžké úkoly, které jsou podobné těm v populární soutěži Pevnost Boyard. Soutěžící testují nejen své fyzické možnosti, ale procvičují i mozek. Areál je vhodný pro děti od 10 let.

Články - další články

Doporučujeme