Za homosexualitu mohou ženy, tvrdí biskup. Na základní škole pronesl šokující řeč

31. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

(Neophytos Masouras/YouTube)

Kyperský biskup Neophytos Masouras nedávno šokoval celý svět, když  na jedné základní škole pronesl projev o homosexualitě. Tu podle duchovního způsobují ženy tím, že během těhotenství provozují anální sex.

Biskup Řecké pravoslavné se dostal do médií po celém světě poté, co na základní škole pronesl velmi kontroverzní projev. V něm prohlásil, že homosexualita je “problém, který se obvykle přenáší z rodičů na dítě.”

“Děje se to během pohlavního styku rodičů během těhotenství. Způsobuje ho nepřirozený sexuální akt mezi rodiči,” pronesl biskup na půdě základní školy.

“Abych byl přesnější, anální sex. Svatý Porfyrius říká, že pokud si toto žena užívá, je vytvořena touha, a ta touha je poté předána dítěti,” vysvětlil věřící svůj pohled na věc. Záznam z kontroverzního proslovu se objevil na internetu a rychle se virálně rozšířil po sociálních sítích.

Místní organizace na podporu práv lidí z LGBT komunity ACCEPT na záznam zareagovala prostou otázkou. “Jak vznikají lesby?” zeptali se biskupa její zástupci. Další komentující měl zase jiný dotaz. “Takže, otce, pokud žena provozuje orální sex, stane se dítě dentistou?” 

Řada lidí zůstala po vyslechnutí teorie duchovního lídra v šoku. “Problém není tento ignorant, tragický problém je to, že existují tisíce lidí, kteří mu věří,” myslí si další komentující.

Články - další články

Doporučujeme